Цукор – смертельно небезпечний для здоров’я

Колись  цукор вважався делікатесом, приправою, яку було нелегко дістати. Якщо вам пощастило, ви могли додати його собі в каву або чай.

Однак, як каже Роберт Ластіг, професор дитячої ендокринології в університеті каліфорнії, Сан-Франциско (КУСФ), цукор залишався «надзвичайно дорогим до середини 18-го — початку 19-го століття».

Ця дорожнеча, можливо, насправді була добродійною, оскільки вона робила надмірне вживання цукру практично неможливим для більшості людей. В цьому і полягає проблема. За словами д-ра Ластига вживається в надмірних кількостях цукор діє на печінку як хронічний, дозозалежний токсин (отрута).

Чому цукор шкідливий для вашої печінки?
Головна проблема з цукром, і обробленої фруктозою зокрема, полягає в тому, що ваша печінка володіє дуже обмеженою здатність метаболізувати його. Д-р Ластіг пояснює, чому цукор так шкідливий для печінки і як він може призвести до діабету.

За словами д-ра Ластига людина може безпечно метаболізувати лише близько шести чайних ложок доданого цукру в день.

Проте в середньому, людина вживає до 20 чайних ложок доданого цукру в день. Ці надмірні кількості цукру перетворюються в процесі обміну речовин в жирову тканину і призводить до безлічі метаболічних захворювань, включаючи, серед іншого:

  • Діабет 2-го типу
  • Серцево-судинні захворювання
  • Гіпертонія (high blood pressure)
  • Слабоумство
  • Рак

«З часом вживання великої кількості цукру може привести до навантаження та розладу критично важливих органів, в т. ч. підшлункової залози і печінки. При надмірному навантаженні на підшлункову залозу, яка виробляє інсулін для переробки цукру, вона може перестати регулювати рівень цукру в крові належним чином.

Великі дози цукрових фруктози також можуть перевантажити печінку, яка бере участь у переробці фруктози. При цьому печінка перетворює фруктозу в жир, який накопичується в печінці, а також виділяється в кров.

Цей процес сприяє розвитку ключових елементів метаболічного синдрому, в т. ч. високий рівень жирів або тригліцеридів в крові, високий рівень холестерину, високий кров’яний тиск і зайвий жир у вигляді «цукрового живота».

Критично високий рівень цукру в крові пов’язаний з розладами нирок
Ваш організм може витримати лише одну чайну ложку цукру в крові при будь-яких обставин, і це вже критичний рівень. Якщо рівень цукру у вашій крові досягне однієї чайної ложки, ви ризикуєте впасти в гипергликемическую кому і навіть померти.

Ваш організм проробляє велику роботу для запобігання такого розвитку подій, виробляючи інсулін, який підтримує рівень цукру в крові на безпечному рівні. Будь-яка їжа з високим вмістом вуглеводів у вигляді злаків або цукру, як правило, викликає різке підвищення рівня глюкози в крові.

© Будьте здоровi  «медаппаратура»

При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на medapparatura.com.ua обов’язкове.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Загрузка...

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.

Заказ обратного звонка